Project 

"Matumba village en studie weesmeisjes"


Na een groot project in Chipoka hebben we besloten nu op kleinere schaal steun te bieden aan de kansarme jongeren in de afgelegen plattelandsdorpen; o.a. voor schoolspullen, en voor medicijnen. dekens, voedsel etc. voor het lokale gezondheidscentrum.

Daarnaast helpen we nog drie (van de zes) weesmeisjes met studiegeld, zij wonen bij hun oma en niet in een duur weeshuis (waar trouwens vaak kinderen verblijven die geen wees zijn).

 

 
       

"Chipoka, Chitsulo Trainings- en Ontwikkelingscentrum"

                                      Mede mogelijk gemaakt door: 

Juni 2015. Na ruim 5 jaar van hard werken en het werven van fondsen, hebben we samen met onze projectpartner (soms met bloed, zweet en tranen) ons doel mogen realiseren: het Chitsulo "Trainings- en Ontwikkelingscentrum" aan het mooie Lake Malawi. De Malawianen hebben het centrum helemaal zelf gebouwd met eigen materialen en een kleine eigen bijdrage. Elke bouwsteen een stap vooruit naar een hoopvolle, zonnige toekomst, als een droom die werkelijkheid is geworden. Dit project is nu afgesloten. De lokale bevolking zal het nu verder, met de inkomsten uit het centrum, op eigen kracht moeten doen.

 
december 2014      
 
mei 2014


november 2013

 
 
mei 2013

 


 

 


 
oktober 2012

 


 

 


 
 april 2012
 
 
 
 
   
Met uw betrokkenheid kunt u het verschil maken door ons project te ondersteunen waarmee we de ambitieuze jongeren in Malawi sociaal en economisch vooruit helpen met de duurzame ontwikkeling van ons “Trainings- en Ontwikkelingscentrum”. Helaas hebben ze zelf niet genoeg geld om hierin te investeren. Uw gift is daarom meer dan welkom voor de realisatie van ons  waardevolle Multifunctionele Ontwikkelingscentrum in Chipoka dat geheel door de eigen inwoners wordt gebouwd met eigen materialen. U helpt een grote groep jongeren aan werk tijdens en na de bouw. Met een klein inkomen kunnen ze in hun eigen levensonderhoud voorzien.
 
juni 2011
 
 
 


maart 2011

 

 

 

 

 

december 2010

    

Het centrum zal beschikbaar zijn voor vele doeleinden en door de verschillende Commissies, voor Ontwikkeling, Gezondheid, Jongeren Programma´s, Recht en Vrede, Vrouwen Organisatie, zal de locatie worden gehuurd om trainingen en workshops in eigen huis te verzorgen op het gebied van geloof, gezondheid, hygiëne, landbouw en onderwijs. Het centrum zal ook worden verhuurd als vergaderlocatie, voor studiedagen, jongerenbijeenkomsten en retraîte doeleinden. Voor het gebruik van deze faciliteiten zal een vergoeding worden betaald waardoor inkomsten worden gegenereerd en de reiskosten tot een minimum worden beperkt.
Er kan zelfs gespaard worden voor zonnepanelen die er voor kunnen zorgen dat die vele momenten dat de stroom uitvalt tot het verleden behoren. En in de nabije toekomst willen we graag een uitwisselingsprogramma organiseren tussen onze jongeren.

Waarom Malawi?

Met grote passie willen we bijdragen aan een betere toekomst voor de jongeren, die op het platteland leven, ver van de grote stad. Laten we investeren in deze mensen en onze rijkdom een beetje met hen delen. Goede gezondheid, onze kinderen naar school, op tennisles of voetballen, kunnen werken en zelf geld verdienen, op vakantie; zaken die hier heel gewoon zijn. Met een druk op de knop gaat het licht aan, de radio of de televisie; er komt helder water uit de kraan. Voor velen in Malawi helemaal niet zo vanzelfsprekend of zelfs onbereikbaar.
Het door landen ingesloten Malawi is een van de minst ontwikkelde landen in de wereld. 65% van de bevolking leeft op de armoedegrens. Dit betekent dat iemand minder dan € 1,-- per dag te besteden heeft. Malaria eist nog heel veel kinderlevens en de klimaatverandering heeft als gevolg dat de oogst niet altijd genoeg oplevert.
We kunnen zo heel veel doen samen met de jonge Malawianen die in zichzelf en in de opbouw van hun land geloven, die eigen verantwoording willen nemen, maar die wel een extra financieel steuntje in hun rug kunnen gebruiken. Onze hulp is hard nodig en juist bedoeld om de lokale gemeenschap onafhankelijker te maken.

Waar in Malawi?

De locatie voor het ontwikkelingscentrum is gekozen bij Chipoka, centraal gelegen en dicht bij het mooie aantrekkelijke “Lake Malawi”, omdat het Dedza Bisdom in de gelukkige omstandigheid verkeert daar van oudsher een stuk land te bezitten. Het is van groot belang dit land te ontwikkelen en daarop te bouwen. En met uw steun wordt dit mogelijk.