Feestelijke Lenteveiling bij het NLR op 26 maart 2011

Zikomo kwambiri – Geweldig bedankt aan de naaste betrokken collega´s, familie en vrienden die onze NLR – TIMALAWI Lenteveiling op 26 maart jl. tot een feest hebben gemaakt. Het was een bijzonder mooie dag en de zon kwam ook op tijd tevoorschijn wat voor de liefhebbers van de interessante roofvogelshow aantrekkelijk was.
foto: Martijn van Veenendaal     foto: Hans Veenhuis   www.anatgroag.com  

De opbrengst is mede te danken aan de directie van het NLR die een speciaal voor de veiling gemaakt kunstwerk “Tomorrows aerospace”, heeft gekocht. Samen met royale giften, de verkoop van drankjes en lootjes, heeft de Timalawi Lenteveiling  € 4.063,- opgeleverd.  Dit mooie bedrag komt voor de volle 100% ten goede aan ons waardevolle project in Chipoka, Malawi.
Er waren, inclusief spontane vrijwilligers, ongeveer 80 bezoekers die van deze middag hebben genoten. En ook de geweldige NLR-PV jazzband kreeg grote complimenten. Tijdens de bezichtiging van de kunst bracht deze band haar muzikale “summertime” noten ten gehore en was er tijd voor een kopje koffie of thee met door enthousiaste sponsors zelfgebakken appeltaart en cake. Bij beeldend kunstenares Anat Groag, die ons project ook een zeer warm hart toedraagt, kon je je portret laten tekenen voor het goede doel.
 

Nadat de voorzitter de voortgang van het TIMALAWI project had gepresenteerd, volgde een filmpje over het NICETRIP model in de Technische Werkplaats van het NLR. Helaas was de werkplaats verboden terrein in verband met de vertrouwelijke werkzaamheden aan het model voor een klant.

Aucke van der Werff, burgemeester van de Noordoostpolder, heeft mooie woorden gesproken voor de opening van onze veiling waarbij hij vertelde dat de Gemeente Noordoostpolder ook een millenniumgemeente is en heeft vervolgens de eerste kavels geveild! Voor hem en zijn vrouw hadden we een gesponsorde fles wijn van Restaurant Seidel en een mooi lenteboeket van Bloemisterij Halma uit Vollenhove.
Wim Schrijver onze zeer getalenteerde tweede veilingmeester heeft daarna samen met Hotze Jongstra de honneurs prima waargenomen.
Het grootste kunstwerk, gedoneerd door kunstschilder Jeroen Monnikendam werd geveild aan de NLR jurist!

In de loterij mag een NLR collega zich de gelukkige winnaar noemen van de eerste prijs, een helikoptervlucht met onze eigen helikopterpiloot Jasper van der Vorst. Ook onze piloot Peter Booij zal vanaf Lelystad twee vluchtjes maken met het privévliegtuig PH‑BVL.

Om voor ons waardevolle TIMALAWI project de bijdrage van Wilde Ganzen, € 9.800,- te mogen ontvangen moeten we nu nog een bedrag van ruim € 13.000,- bij elkaar sparen. Dus was je om een of andere reden onverhoopt voor onze Lenteveiling verhinderd, aarzel dan niet en laat je hart nu spreken voor Malawi. Samen staan we sterk! Je kunt natuurlijk nog doneren als je dat wilt.

Een journalist en fotograaf die ook van de partij waren hebben gezorgd voor een wervend stukje in de Stentor.