Laatste nieuws - studiekosten etc.

Het laatste nieuws over de studie en kosten voor onze inmiddels jonge dames in Malaŵi.

Allereerst bedanken we u, de vaste donateurs, van harte voor jullie betrokkenheid en zeer gewaardeerde donaties.
In de opsomming hierna ook een paar persoonlijke regels van dank door de meisjes.
 

Zabera wil graag naar het derde jaar voor "Fashion, art & beauty". Ze heeft drie maanden stage gelopen in Dedza en vorige maand examen gedaan. In januari beginnen de vervolglessen weer. Het zou fijn zijn als Zabera tijdens haar studie zelf haar pocketmoney kan verdienen met het maken van unieke kledingstukken.

 

Magdalena is geslaagd en heeft nu twee certificaten voor "Hospitality Management". Ze wil heel graag manager worden in een van de grotere hotelketens en is op zoek naar een baan, wat op dit moment helaas nog niet erg wil lukken.

Nadat Rachael het afgelopen jaar thuis haar steentje heeft moeten bijdragen, wil ze nu ook graag de "Hospitality Management" studie doen, net als Magdalena heeft gedaan. Zij zal in december een toelatingsexamen moeten doen.


 

Fygenia moest tijdens dit jaar de nodige lessen missen omdat ze regelmatig ziek was, maar ze heeft alles op alles gezet en gelukkig toch haar diploma weten te behalen en de middelbare school afgerond! Zij wil nu graag dezelfde studie doen als Zabera, nl. "Fashion, art & beauty". Ook zij zal eerst een toelatingsexamen moeten doen.


 

In afwachting van de offerte voor de kosten mogen we er vanuit gaan, gebaseerd op het vorige studiejaar, dat er totaal ongeveer  3.000,- benodigd is voor de financiering, dit is inclusief examengeld, schoolmaterialen en verblijf. De school heeft nl. al wel aangekondigd dat met het nieuwe jaar de kosten omhoog zullen gaan.

Aangezien er momenteel een kleine 2.100,- op de Timalawi bankrekening staat is er nog een aanvulling nodig van
900,-. Natuurlijk willen we hen blijven steunen, mede dankzij uw hulp. Zikomo kwambiri kwambiri! Geweldig bedankt!

 
Van de voorzitter