*Noot:
dit zijn veelal 2e hands mobieltjes die je in Malawi kunt kopen voor heel weinig geld; mobieltjes die wij Europeanen hebben afgedankt en daarom heel vaak moeten worden opgeladen (als er stroom is!). De sim-kaart en het sms-en is in Malawi trouwens veel goedkoper.
Wellicht is het in Malawi zelfs belangrijker om een mobieltje te hebben om de grote afstanden te overbruggen over onverharde wegen en het ontbreken van goed vervoer en een goed telefoonnetwerk. Een mobieltje is belangrijk voor de veldwerkers van gezondheidscentra en ziekenhuizen en priesters die altijd onderweg zijn op slechte wegen. Dit geldt vooral op het platteland, ver buiten de stad. As je 's-avonds met panne komt te staan (na zes uur is het al donker) is er geen ANWB die even langs kan komen. In Nederland rijdt trouwens geen enkele oude auto meer! Er wordt gereisd per busje, fietstaxi, fiets- of motorambulance (gesponsord door een Nederlandse Stichting) en moeders moeten vaak uren lopen om in een ziekenhuis te kunnen bevallen.
De hele wereld heeft een mobieltje dus waarom ook niet in Malawi. Voor hen is sociaal contact erg belangrijk en ze hebben al zo weinig; geen tv, geen radio, helemaal geen luxe en een paar keer per week valt de stroom uit.